Followers

Nuffnang

Pages

14 February 2017

Giveaway By Fatin Diana





Syarat syarat :
1. Follow semua media sosial dan klik iklan sponsor. *tak ikut syarat, tak masuk dalam list. so please be honest!*
2. Buat satu entri "Giveaway by FatinDiana".
3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entri ini.
4. Submit link diruang komen. Takkan layan sebarang penyertaan di cbox.


Hadiah:
Portable travel bag by FD
Bawal pucci by FD
Pin shawl (10 pcs) by Eymasu (3 pemenang)
Jogger pants by Ezyra Clothing
Makeup set by Cik Chenta


TAMAT: 10 MARCH 2017, 10PM



All the best gais! Wish me luck too :)



Immersed Into These Dramas πŸ’—



Hai gais! Lama kan aku tak jejak kaki kat sini. Update pun kejap kejap. Macam chipsmore la orang kata, kejap ada kejap takde kan haha. Acah je aku ni, konon bila dah cuti nak update bebanyak tapi hampeh kahkahkah. Tak lama lagi dah nak start balik belajar, naik sem 2. Rasa macam sekejap je. Cuti ni pun aku banyak tengok dramas jee. Haaa and thats it yang aku nak cakap hari ni. Hehe. Perancangan dulu macam macam last last end up kat drama je kuikui.

So, disebabkan tiada idea sangat nak update apa kat blog ni, so this is one of the idea haha. But, sorry to say, sebab yang aku nak share ni is mostly drama korea. Eh not mostly, all of them actually hahaha. Aku nak share drama yang favourite aku the top 5 one dulu. Bagi aku la, these dramas you guys should watch sebab best wehh... Tapi tak tahu la sebab kekadang lain orang lain cita rasanya kan. Okay so aku start with the first drama fav aku yang dapat the first place of all dramas yang aku tengok.


1. W- Two Worlds

Image result for w two worlds

Of all dramas yang aku tengok, aku paling paling suka yang ni. For me, this drama is the BEST one. Cerita ni adalah satu cerita yang sangat menarik, lain daripada yang lain, misteri, ada love story juga and very intriguing. Bagi aku cerita ni membuatkan aku curious for each episode, what will happen next. Seriously. I don't know for others, but I like this very much maybe sebab aku jenis suka misteri suspense sikit kot, instead of love sahaja. And don't worry, cerita ni is not only misteri or serius, ada juga happy and humor. Well, you should watch this.

Image result for w two worlds

Briefly, it is a story between two worlds which are the real world and cartoon world. A love story between Kang Chul (Lee Jong Suk) and Oh Yeon Joo (Han Hyo Joo) with full of suspense and mystery also. Kang Chul is the main character of the webtoon created by Yeon Joo's father and things started to get complicated when Yeon Joo was dragged into the cartoon world.

So, nak tahu lagi kena la tengok, those yang belum tengok la. Yang dah tengok tu, nak ulang lagi pun boleh kan hehe. Hah, kakak aku yang tak suka cerita cerita korea pun tapi cerita W ni boleh menarik hati dia untuk tengok tauu. So, sesapa tak tengok lagi tu, please watch it nicely okay πŸ˜‰



2. Kill Me Heal Me

Image result for kill me heal me

Haa, drama ni is the second one yang aku paling suka. Of course sebab best, lain daripada yang lain juga sebab ada 7 different character yang dilakonkan oleh seorang pelakon je! Aku kagum gila dengan Ji Sung sebab dia boleh bawa 7 character yang berbeza dalam drama ni. Bukan senang beb!

So drama ni mengisahkan seorang lelaki, Cha Do Hyun yang mempunyai satu penyakit yang dipanggil Dissociative Identity Disorder (DID). Dengan bantuan Oh Ri Jin, seorang psychiatrist yang cuba merawat Do Hyun, secara tidak langsung misteri kisah silam mereka berdua terungkai satu demi satu. Do Hyun mempunyai tujuh karakter berbeza, dan yang paling aku suka is Shin Se Gi sebab dia nampak smart and handsome, and also dia jenis yang agak tegas, kasar sikit. Then Yoo Na pun aku suka karakter tu sebab kelakar bila dia act as a woman. Pulak tu, dia suka dengan abang angkat Ri Jin, iaitu Oh Ri On yang dilakonkan oleh Park Seo Joon.

Image result for kill me heal me

Image result for kill me heal me

So, ni pun wajib ditonton tauu.. Hehe


3. Descendants Of The Sun

Image result for descendants of the sun

Drama ni is one of drama yang paling trending all over the world. Ecehh. But yeah, this drama is quite famous especially to those yang suka cerita korea. So, drama ni adalah sebuah cerita aksi, cinta dan juga ada berkait dengan medical. Nothing much to say, but it was the best. I likeeee.... And aku suka tengok diorang pakai uniform, they looked smart ! Joong Ki pakai lagi la nampak handsome hehehe.

Oh, by the way, drama ni dilakonkan oleh Song Joong Ki as Captain Yoo Si Jin and Song Hye Kyo as Dr Kang Mo Yeon. So ni pun one of the drama yang you guys should watch kott. Those yang belum tengok tu, ermm maybe boleh la try tengok. Bagi aku best, but yeah depends la on masing-masing kan. Aku suka jee huhu. High rating ni cehh. Lagu ost dia pun famous kottt... Oh and aku suka Daniel! Kalau yang dah tengok tu tahu la hihi. He's such a cool guy, I guess. hehe.

Image result for descendants of the sun


4. Goblin

Related image

Haaa gaiss, ini pun drama yang PALING PALING PATUT DITONTON. Serius best! Pulak tu, dia punya grafik cantik wehh. Nice editing, grafik, cgi, semua la. Ni pun kira drama yang trending jugak la as the opening of 2017, though dah tayang since disember 2016. So kira ending and opening yang baik laaa hehe.

So this drama is about a guy, Kim Shin (Gong Yoo) who received his punishment in his past and be a goblin with a sword stuck in his chest, whereby it was done by his master. So in order to pull out the sword, he needs a goblin's bride, Ji Eun Tak. The goblin and grim reaper (Lee Dong Wook) lives together and their scenes together made such a huge effect to those who watching this drama. Why?? Kenapa?? Because of their bromances and it was so funny. As for me, every scene diorang together memang best. Yang grim reaper pulak macam jenis lurus bendul jugak kekadang tu. Hmm, goblin tu sama je kekadang rasanya hahahaha.

Image result for goblin kdrama

Anyway, it was a great drama to watch. It is a must-watch drama. Tadi terfikir jugak nak letak nombor tiga ke nombor empat hahaha. Takpe la, so aku letak top 4. Mostly orang yang tengok cerita ni kekadang bukan iship dengan goblin and eun tak, tapi iship dengan goblin and grim reaper. Sebab seronok tengok scene diorang, kelakar. Apapun, must watch okayy !

Image result for goblin kdrama goblin and eun tak


5. Moon Lovers-Scarlet Heart Ryeo

Image result for scarlet heart

To be honest, aku takde choice yang tepat nak pilih so main pilih la ambil scarlet heart. Its not that cerita ni tak best, memang best cerita ni. And I hope there will be season 2 sebab urghh, geramnya ending dia macam tu jee. So hope ada la kot season 2, maybe? So, aku suka je cerita ni tapi nak jadi top 5 tu, hmm macam tak pasti. Tapi sebab takde pilihan kan hahaha. Banyak je cerita yang best, yang aku suka tapi kena choosy la nak jadi top 5 kann..

By the way, this drama was a great drama also. This drama is more to action and quite mystery, I guess. Cerita ni tentang seorang perempuan dari zaman era moden yang masuk dan terperangkap di zaman dinasti Goryeo. She don't know how to go back to her world, so she have to go own with her life in Goryeo dynasty. This girl character is cast by IU. In Goryeo dynasty, she met with princes of Wang's House and the conflicts started.

Image result for scarlet heart ryeo

And bila aku terfikir balik kan, sebenarnya aku teringat pulak cerita 'Love In The Moonlight'. Lebih kurang je cerita dia, just bezanya perempuan tu from the same world, takde dua dunia berbeza. Prince pun tak ramai macam scarlet heart. Tapi aku suka love in the moonlight sebab Park Bo Gum. hihi. Handsome tu satu, then watak dia macam bersahaja, relax, cool. Senyum pun manis jee, cair tengok hahaha. Mata dia pun cantik. Cehh tang mana cantik pun tak tahu la hahaha. Anyway, I like it ! Though there's a bit tense jugak la aku rasa sebab zaman dahulu kan, nak rebut takhta. Biasalah tu. Scarlet heart pun ada rebut rebut takhta jugak. Ermm, kalau nak difikirkan balik, love in the moonlight ni is much light sikit kot daripada scarlet heart. Sebabnya, scarlet heart ni aku rasa macam agak serius sikit cerita dia, tapi tak la fully kann. Ada jugak happy happy, love story. Lagi lagi dengan adanya watak the youngest one (rasanya la huhu) tu, membuatkan cerita ni more live and cheerful.

Image result for love in the moonlight

Yang ni cerita love in the moonlight. Best sebab cerita dan watak dia agak bersahaja. Dengan character yang dilakonkan oleh Bo Gum yang happy go lucky tu lagi laa. Tetiba aku terfikir, should I change the scarlet heart from this my top 5 with love in the moonlight? Hahaha biar laa. Lagipun okay je scarlet heart, aku pun memang suka je jenis genre yang macam tu.


🎬🎬🎬🎬🎬🎬


Okayy, so that's the end of my top 5 drama. Specifically, korean drama hehe. Yang aku list ni semua dah complete. Kalau nak ikutkan, rasanya ada lagi drama yang boleh sambung top 5 atas tu hahahaha. Tak habis habis aku ni kann. But seriously, these dramas best wehh. Tapi still ongoing la, belum complete lagi. Kalau nak tunggu complete dipersilakan hehe. First, Hwarang. Yang ini best, lagi lagi mostly semua pelakon dia handsome belakaa. Hihihi. One of the reason is, the hwarang itself is referred to beautiful men. So these men actually are likely the guard for the King, whereby they will be train in the hwarang's house. Cerita ni serius kena tengok, BEST ! Kelakar tu memang ada laa. Have fun je aku tengok cerita ni. So, wajib tengok tauu. But unfortunately, now still ongoing so kalau nak tunggu complete tu, dipersilakanlah. Rasanya pun ni dah nak habis dah cerita ni. Maybe lagi 4 episod?? Hehe tak tahu la, main cakap je.

Image result for hwarang

Image result for hwarang dancing

Second, Introverted Boss. Hahh, drama ni pun kalau boleh tengok laa. Best kott... Macam kelakar tengok boss dia ni. Alkisahnya, this guy, Eun Hwan Gi adalah seorang yang agak extreme introvert guy. Dulu, tak la extreme, kira sederhana kot hahaha. Tapi bila ada sesuatu berlaku, then he gets quite extreme introvert. He is a CEO but, extreme introvert. Just imagine laa. Well, orang yang introvert ni kadang kadang faham macam mana the real feeling tu. Macam aku la contohnya huhu. Just that aku bukan la yang extreme sangat.

Image result for my shy boss

Third, Missing Nine. Cerita ni pula more kepada misteri, suspens, and love also. Cerita ni mengisahkan tentang 9 orang yang terlibat dalam plane crashed dan terdampar di sebuah deserted island. So, four months mereka ni tak ditemui dan four months jugak la mereka ni survive untuk hidup, untill one day one of them was found survived by the citizens. 

Image result for missing nine

Fourth, Chief Kim/ Good Manager. Haaa... Ini pun antara cerita yang best la ! Character yang agak selamba, Kim Seong Ryong, yang menggantikan Chief Lee sebagai chief baru di sebuah syarikat besar di Korea. Ada pulak Junho dalam cerita ni, nampak handsome pulak hihihi. Apapun, watch okayy..

Image result for good manager korean drama

Okay, selesai sudah celoteh pasal drama. Sorry to anyone yang might be annoyed sebab penuh cerita korea je huhu. Yang suka tu, kita geng ! Yeayyy ! So, basically that's all the kind of story/drama that I like the most. Cerita lain ada jugak aku suka tapi this is the best kot. And plus, aku ni jenis yang tak berapa suka sangat kalau cerita tu macam banyak love je, and sooo cheesy. Aku tak suka. Kekadang rasa menyampah jugak pun ada kalau too cheesy tu hahahaha. Kalau love story, yang simple je, takyah ah chessy sangat. Tak suka. 

Okay okay, so I will stop till here. Sorry and thank you for spending your time visit my blog. Have a great day ! πŸ˜ŽπŸ’–


12 February 2017

GIVEAWAY: INI BLOG SIAPA?



Hai gais. Duhh, jarang betul sekarang aku bukak blog ni kan. Hehe. Okay now aku nak join sat ga ni, almost last minute nih hahaha. Esok dah last day, sesiapa yang tak join tu meh la join sekali okay.


GIVEAWAY: INI BLOG SIAPA?




Ini Blog Siapa?

Hai, salam perkenalan diri daripada saya πŸ˜„ Maybe tak ramai yang tahu my true name or nama panggilan saya since saya guna nama 'Nufaz' sebagai nama pena. So instead of nufaz, korang boleh jugak panggil ain, and that is my nickname. I guess so haha. Briefly, I'm here since 2010 but sometimes I rarely update my blog huhu. Saya bukannya seorang yang chatty sangat, agak pendiam, to be honest la. hee.. Asal dari Melaka, haa siapa orang melaka tu kita geng okay! Saya ni student degree of Medical Lab Technology kat uitm and baru first year. hihi. So I guess that's all from me, selamat berkenalan :)



🌸🌸🌸🌸


Okay, itu briefly pasal diri aku. Aku sendiri tak tahu nak cakap apa huhu. Anyway, selamat berkenalan semuaa ! It's nice to know you ^_^

All the best !

😎


2 February 2017

It's 1st February !


Hello gaiss ! Ahaa, so as you guys aware, today is the first day of February for 2017. Well, its quite a long time aku tak jejak kat blog ni hehe. Sorry gaiss I'm just sooo addicted to dramass that I can't even update my blog. Bhahahahaha dahsyat betul aku. Aku memang kaki drama. Tapi now kind of regret sikit bila dah tengok episod semalam, cerita Hwarang. Tengok takk?? Best pulak tengok, lagi lagi semua pelakon dia handsome sangattt. That is one of the reason why I watching this drama hihi. Tapi tu la. Dah la cerita tu still ongoing and then nak menunggu episod seterusnya tu macam, urghh... Sebab episod semalam just make me very curious to know what happened to them. What happened to my Sun Woo? Huhuhu. Okay, back to the topic.

But today, as it is a special day, I would like to spend a little of my precious time on posting this entry. Maybe, there's nothing much happened on this day. But, every single wish, it makes my heart flutters and cheer me up. It makes me feel like, the people around me, remember me. Eh lupa nak cakap hari ni hari apa yang special sangat tu ek. Tapi kalau tak cakap pun, I guess you guys still can think what it is. Yeah, well today is MY BIRTHDAY. Alhamdulillah, Allah masih beri aku hidup kat dunia ni, dengan kesihatan yang baik, and the most important is, dikurniakan orang di sekeliling aku yang sentiasa ada dengan aku. But, macam tak sanggup jugak bila dah sampai birthday ni, sebab this year there's no longer number one in front but instead two in front of my age. 😭

Anyway, I was sooo grateful and thankful to have my family who are always on my side, to ayah yang jaga and membesarkan kami satu keluarga, to ibu yang mengandung, melahirkan dan membesarkan aku, to my siblings yang always there, to my friends who knows who I am and always be there thorugh my ups and downs times, and lastly also to all people who know me, includes the bloggers that always support me from behind. Honestly, those who know me well, I always feel that I didn't give anything to you guys, as this is who I am. Yeah, aku bukannya jenis yang cakap banyak like you guys though in virtual it seems like that. But, I'm appreciate that you always be my side no matter what. 

And to my besties, oh sayangnyaa aku kat korang !! πŸ’–πŸ’–πŸ’– Menangis terharu aku dibuatnya when you gaiss buat video untuk aku. Sampai dikoreknya entah dari mana gambar-gambar lama masuk dalam tu hahaha. Selekeh serabai betul hahahaha. Plus with teha yang made a video from Egypt. Yeah, its true la aku tak banyak cakap kan hahaha πŸ’ But I guess aku seorang pendengar yang baik kan kann. hihi. Anyway, love them the best !

Also my F5s, thank you so much for wishing me and rindu la nak lepak dengan korang. Study dengan korang. Eh cakap cakap macam diorang tahu je hahaha. But memang miss so much our time together. Okay so tak boleh la nak mention one by one person kan. Jenuh la tak habis habis. So just love everyone and be happy ! *tetiba kan haha*

Well, takde la nak sambut mana since my parents pun kerja hari ni. Tak kisah la. Yang penting ada orang ingat thats pun dah enough ecehh. The others tu macam bonus la.

I guess I have to arrange and organize myself back. I'm wasting so much time on dramas jee. Tak tahu la kalau aku ni mengikut perintah aku sendiri hahaha. By the way, this entry just to share my gratefulness, excitement. Ohohoooo one minute to go before 2 feb ! Okayy, dah 2 feb dah.(Aku taip ni on 1 feb but tertangguh sat siang tadi so sampai la masuk second day of feb. hmm) So tamat my birthday. Eyyceehh. So thank you for spending your time reading my entry. Rasa macam lamanya tak jenguk blog ni. Since today is a special day, I made up my time for it.

Thanks again and be happy okayy ! πŸ’•
Have a nice day everyone !πŸ’•

Image result for birthday

Stay forever young !

🌸🌸🌸🌸🌸🌸

May Allah bless us with His rahmat and loves...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...