Followers

Nuffnang

14 December 2016

Mystery Box Giveaway by Dewi



Hai gaiss! Ni haa ada satu giveaway lagii yang menarik hati aku! Wuhuuu... Haa jom siapa nak hadiah ni cepat cepat join tauu. Hadiah misteri lagi 😍


klik banner untuk join


Steps:

1. Like my page and follow my blog (Uh here's the Like button)

2. I need you to make a new post titled 'Mystery Box Giveaway by Dewi'
3. Dont forget to paste the banner above and link it into this post.
4. Please include in the post why you wanna win the Mystery Box and what would you wish you'll receive inside it?
5. Paste your link in the comment section below.
6. Please do one of these

  •  Like this particular post above (beside the share button)
  • Tag two of your blogger friend (make sure to tell them)


🌟 Due date of this Giveaway is on 15 December 2016, 12pm.

🌟 Winner will be announced on 17 December 2016.


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸


Why you wanna win the Mystery Box and what would you wish you'll receive inside it?


Okay so, why? Of course because I'm sooooo excited to win this Mystery box! If you(yes you the organizer hihi) are much excited, so do I. I rarely win something when I joined contest/ga/event/seangkatan dengannya(cliche kan? ish3). Yeah sometimes I did won but...(psstt, I got other gift rather than got what I wish for from the list. huhu. but Im grateful for that okay hee). Anyway, I like mystery. Very much. It gives you such excitement that sometimes you can't even imagine what inside the box. It will give you much much more excitement when you open the mystery box and found the things that you love! Just imagine, how much decibels I would hear you screaming giggling here and there haha. Plus, if it comes with pretty box. Oh so nice!

What I wish for? Hmm, of course I have a tonssss of wishlist that haven't been achieved yet. kihkih. Well, when people ask me what I want, sometimes I don't know what to reply. What if I ask for Iphone? 😱 Ahahaa of course not, that's not quite polite right hehe. Handbag? Makeup? (I don't really do make up but I like make up gahaha). Oh if make up, shadedough by hanis zalikha is fine for me(maybe not fine for you 'cause its quite expensive, for me la. haha just kidding). I didn't won this lip cream when I joined one of the ga previously. Erm, maybe books could be just fine for me (though I have bought much books and haven't read it yet kahkah). But I like reading. English books, malay the motivational one (not love novel please). Then.. A pretty awesome nice shirt? Okay je! Oh yaa! Shawl pun boleh! hehe. Maybe Naelofar Hijab? Duckscarves? Ohoho demandnyaa 😹 That's why I said, I can't really say what I want. If not, it will be a longggg list and much pretty things yang tak tercapai dek akal haha. Oh one more. Cash! πŸ’° Hahaha okay just kidding.

So dear organizer Dewi, just give me things that would be a 'mystery' to me. What makes you excited, then I will too. cehh.. Insyaallah, I will accept the gift you give (if I won laa hehe) and share my excitement ! Give me the pretty things then that would be enough I guess. I hope. hehe.


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸


Okay, I'm done with my 'mengayat' 'membodek' words for the ga's organizer. Hopefully you'll fall in love with my persuasive words (I know, it doesn't seem like that right. haha). And I don't know why suddenly my language changes. haha. Bila bagi soalan in english so I pun spontaneously jawab la dalam english though grammar tunggang langgang muahaha. By the way, good luck for your ga and all the best to all participants! Hoping that I could win this Mystery Box 🎁 Wuhuuu. (Hmm semua cakap pendek je aku je terlebih panjang huhu. Harap Dewi sudi membaca surat cinta yang panjang ni hihi)

So those yang belum join tu, jom join ramai ramai. Just a few simple steps. Then share this to others also. Okay? Have a nice day everyone! πŸ’–




13 December 2016

End Year Mini Giveaway By Mellya & Friends



END YEAR MINI GIVEAWAY BY MELLYA & FRIENDS


klik banner untuk join


End Year Mini Giveaway by Mellya & Friends yang dinantikan sekian lama hewhew Tajaan khas lagi glamour gitu dari MellyaAbamKieIolaShikinJMSNMMarRenexShahida, EyzLiyanaMekSafienaSiqahiqaUnnianjeEdrina.
(Right click setiap link untuk ke blog sponsor)

Syarat penyertaan 
Follow blog pihak sponsor πŸ‘†πŸ‘†
Follog Google+ pihak sponsor (yang mana ada dalam blog follow je)

      
Create post, letak banner, backlink, comment di blog Mellya sahaja ya.


Tarikh Mula : 1/12/2016
Tarikh Tamat : 31/12/2016


Haaa tunggu apa lagi? Sesiapa yang belum join tu jemput la join. Masuk ga mesti fikir hadiah kan. Haa jangan risau ga ni banyak tau hadiah diaa. Boleh check it out kat blog ga tu. So cepat cepat la join. Aku pun baru nak join hihi. Dah jom join sebelum umur korang meningkat setahun nanti πŸ˜†

 All the best !


December Giveaway by Ainul Aqma



DECEMBER GIVEAWAY by AINUL AQMA


klik banner untuk join


Haa cepat gaiss join ga ni! Steps nya mudah je kalau nak join ga ni. Nak tahu klik banner atas tu okayy? Hadiah? Misteri.... hahaha check it out sendiri laa hehe. Dah join lepastu sebarkan bagi ramai ramai join okay!


All the best everybody! πŸ’ͺ



9 December 2016

Cuti Dan Aku


Hai semua ! Rasa macam lama tak touch blog ni. Jenguk dari jauh je huhu. So esok weekend dah. Pastu cuti lagi sampai hari selasaaa. Wuhuuu..... Selangor cuti so I pun cuti laa hihi. πŸ™Œ

Tapi the sad part is.......... aku tak balikkkkkkkk. Huwaaaa nak nanges beb. Minggu ni semua family siblings aku ada and im the only one yang still, stuck here. Urghh.. Kalau aku takde kelas mungkin aku dah balik khamis or hari ni, jumaat.(walaupun baru je balik cuti midsem minggu lepas kihkih) Hmm tapi esok aku still ada kelas to attend, which is kelas kokurikulum, bsm. Yeah, bulan sabit merah. Ikut hati nak aje skip kan (tapi aku bukan kaki ponteng 😝) tapi kitaorang dah la ini baru kelas ke 3 atau 4 kot and topik pun belum habis belajar then nanti pulak ada final exam. Eh eh bsm pun ada exam okayyy. Ikut plan asal nak balik khamis atau jumaat then nanti balik palam ni awal la, hari ahad. But unfortunately... Well nothing I can do. Kalau balik hari sabtu pun nanti macam kejap jee. Dah la balik rumah konfem sekonfem alam nya la aku entah study ke tidak. Nak pulak tiga minggu lagi nak final gaiss kau ghasaaa??

Okay cukup la pasal 'cuti'. Hmm. Stress aku dengar orang balik sana sini haih. walaupun ada je tak balik hehe. Takpela nak, berkorban sikit acecehh. Tapi serius tadi stress sikit, sedih. Nak balik, tak balik. Nak keluar, takde teman πŸ‘‰πŸ‘ˆ. Nak tengok DESOLASI ! Hehe. Takpela, esok aku nak keluar jugak! Kehkehkeh. But now alhamdulillah dah okey sikit hehe. Bukak laptop bukak blog then done. Kurang sikit sedih tu. See? Blog ni la penawar duka lara cehh haha. Oh btw, lupa nak cerita. ceh. Khamis tu kaklong aku ada kat KL, dia ada interview kat situ. So then alang-alang kat situ dia amik kakngah angkut sekali balik kampung la. Sedih wehh, dah dekat tapi takleh nak amik I 😭 Sebab I still takleh nak balik. Jumaat ada kelas lagi, kelas ganti. Aku tak sanggup nak skip kelas. Saya budak baik sikit hihi. Ish ish kata sudah tak sudah jugak aku ni haha.

Okay so now we go to the other topic. Eh btw perasan tak kita punya blogger dashboard dah baruuuu hihi. Nak tulis entry pun dah ada emoji 😎 (ke memang dah ada haha. tapi rasanya takde ni baru kan kan). Excitednya kita haha. And plus plus plus. Aku takde la betulkan cbox tu tapi at least if you guys nak chat there or leave yor link there, boleh la tekan 'click here' tu. Thats the least I can do for now. Dah check jugak yang cara +Abam Kie bagi kat komen tu, check whether lock atau tak lock. thank you abam kie :) So its not lock and i dont know else nak buat apa. Oh and yang url tu ermm memang lain haha sebab dulu dulu punya kan. So tukar dah, cuma pelik jugak la sebab sebelum ni pakai elok ja. Mungkin update baru kot agaknya entahlah. Whatever. But just temporarily, aku pakai link tu dulu. Nanti nanti la aku betulkan cbox tu. Nak fokus kat final dulu okay hehe. Maybe nanti time cuti sem ke apa la kita try betulkan.

For now, ni saja ja nak bagitahu hampa semua apa khabar aku heh. Aku pun rindu blog ni huhu. So nak akhir tahun ni, banyak pulak giveaway kan. Hmm. Kalau sempat and rajin aku join la ye. Dah bookmark dah tu. Tinggal nak join je. So setakat ni je la dulu. Ada pape nanti aku update la kalau sempat insyaallah. Thank you guys for reading. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...