Followers

Nuffnang

23 February 2015

Mengharap Pelangi Akan Muncul

Alhamdullilah, masih diberi kesempatan untuk meng'update' blog aku ni. Hmm, nampaknya pemenang untuk First Giveaway 2015 dah diumumkan. Agak-agaknya, aku dapat tak? Hehe. Ingat tak GA yang mana? Yang ni laa.

Haha. Nampak sangat aku screenshot je gambar ni. Okeylah, ni senarai peserta GA. Cuba check, ada tak nama blog aku? Open your eyes wider okayy...


Haa, nampak kan. Itu nama peserta je. Senarai pemenang kat bawah ni. Scroll bawah ni kalau nak tengok. ^^


Hmm, ada nampak no aku? Yeah, itu dia. No 24. Prize nya? Header by Shahril. Nicee... Memang aku berniat nak tukar header pun, cuma tak terbuat pulak. Hehe. Alhamdulillah, lepas ni ada header baru la agaknya. Haha. Anyway, aku bersyukur sebab dapat la jugak hadiah dari ga yang aku sertai. Before ni aku sertai ga2 tak menang mesti sebab aku ni pemalas giler nak blogwalking. Haha. But don't worry. InsyaAllah kali ni aku lebih rajin.

By the way, hari itu semakin hampir. Fuhh, cuak habis. Hari apa? Hari di mana keputusan spm akan keluar. Grrr.. Good luck semua ye lepasan spm 2014. Yang berniat nak ambil scholarship pun good luck. 

Ingat, apa-apa pun keputusan yang kita dapat, bersyukur. Lagipun, dalam AlQuran pun Allah dah kata,



See? Okeylah, sampai sini saja. Well aku minta maaf sangat kalau aku tersilap bicara, terkasar bahasa or anything. And thanks membaca blog saya. ^^

*****

Kadangkala Allah turunkan hujan kepada kita kerana Dia ingin memberi kita pelangi. 


21 February 2015

SEGMEN : BLOGWALKING BERSAMA AYUINSYIRAH


klik banner kalau nak join ok?

Jom ramai-ramai kita blogwalking! 

18 February 2015

KASUTKACA15 GA : CHIFFON SHAWL


http://kasutkaca15.blogspot.com/2015/02/kasutkaca15-ga-chiffon-shawl.html
klik banner kalau mahu join ye!

SAYA SEORANG YANG PEMALU, COMEL DAN CURIOUS..

( maaflah, campur english sikit. hihi)

11 February 2015

Aku SPM Leaver 2014



It might seems an ending, but definitely it is a beginning. That's a beginning for the SPM leavers. So, amacam? Awak-awak semua yang lepasan spm ni dah fikir nak ambil course apa? Apa yang korang minat, nak jadi apa, or maybe someone yang inspire korang to become someone like him/her. Yelah, contoh macam Sheikh Muzafar and Mejar Dr Faiz, angkasawan negara kita. Atau nak jadi macam Datuk Lee Chong Wei ke, or Tan Sri Dato' Sri Dr Zeti Akhtar Aziz, gabenor bank negara kita. Haa, punya hebatnya inspire korang. And maybe ada yang inspire nak jadi macam Tun Dr Mahathir yang dah banyak menyumbang kepada negara kita. 


Tak kisah la sesiapa pun yang menjadi inspirasi anda, make it a reality not a fantasy. Kalau angan je lebih tapi takde usaha, tak guna la jugak. Hampehh.. So, believe in yourself that you can do better and bring victory to yourself and also your family. Bukan tu je, cikgu-cikgu korang yang pernah ajar korang pun akan rasa bangga bila tengok anak muridnya berjaya. Yelah, dulu gila-gila struggle nak exam bagai sampai nak pecah otak!!


Nanti bila korang dah berjaya, hah! Segini happy and bangga dengan korang. 

' Inilah anak didik aku, yang aku didik sampai dia berjaya ni walaupun dia dulu ni bodoh-bodoh je. Sob, sob.' Silap-silap gitu monolog cikgu-cikgu kita. Haha. Maaflah, ni sekadar gurauan ye. 


Anyway, Yang dah tahu nak jadi apa and nak ambil course apa nanti, baguslah. Yang agak-agak confused, takde hala tuju macam aku la lebih kurang kan, you guys still have time. Maybe bila korang dah tahu result korang, korang boleh nampak kat mana bidang yang korang lebih cenderung. (wuhuu.. dupdapdupdap menunggu result keluar..) And sementara tunggu ni, try la jugak buat ujian kerjaya. Alaa, online saja. Sekarang kan dah moden, canggih. taip je kat google tu, tup! keluarlah.. 

So, this is a quote for you to read and think deeply... Open your eyes WIDER and also your mind.


Aku pun ada sedikit la nak share dengan korang. Alaa, scholarship untuk kita-kita. Tapi ni jelah. Kalau nak lebih, korang google la sendiri. 


Scholarship for you :
Anyway, I think kalau aku ambil course forensik komputer, what say you? Cuba komen sikit. Hehe. It seems quite interesting but maybe quite difficult. Alaa, tapi mana-mana bidang pun susah sebenarnya. It depends on us, how we overcome it right? So, tak payah nak pening-pening kepala sangat la.. Karang tercabut kepala terkeluar otak hang baru tau. Kalau rasa susah sangat, simple je. Pasni, masuk bilik air. Buat apa? Haa, ambil la wuduk pastu kau duduk la kejap atas sejadah ke, istighfar ke zikir la sikit-sikit nak dapatkan khusyuk sikit. Then, buatlah solat istikharah supaya Allah tunjukkan jalan keluar bagi kita untuk kita buat pilihan yang terbaik demi masa depan kita. Mohon sungguh-sungguh kat Allah supaya bantu kita untuk buat pilihan sebab apa? Allah saja yang mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya. Trust me, His decision is the best for us.


Eh, dah la. Ini jelah untuk kali ni. Lain kali aku share la lagi apa-apa yang aku rasa aku nak share. So, hopefully you guys enjoy la apa yang aku taip ni. Tak suka ke, rasa something wrong, haa.. Komen jelah. Anyway, thanks for reading. I really appreciate it. ^^


10 February 2015

Giveaway 7 Hari by Syira Lokman



Klik banner untuk join !

Sertai giveaway ini sekarang dan berpeluang menangi hadiah menarik.

Tarikh tamat : 16 Februari 2015


9 February 2015

Oppo and SPM

Hello semuanya.. Haa, kali ni saya nak share la sikit. Alhamdulillah, rezeki badan. Apehal pulak tetiba aku cakap macam ni? Hehe. Sebabnya semalam aku dapat hadiah! Wahh, macam best je kan? Nak tahu tak hadiah apa? Alaa, biasa-biasa jee. Cuba tengok gambar ni.

Taraa.. Inilah dia hadiah yang aku dapat. Alhamdulillah.. Setelah sekian lama hidup tanpa smartphone, akhirnya kehidupan itu telah berakhir. Cehh! Haha. Alaa, tapi takdelah aku nak demand sangat nak pilih oppo yang baru keluar tuu. Kalau nak yang tu, kau belilah sendiri. Haha. Well, ibu ayah cakap ni hadiah hari jadi aku merangkap sekali hadiah SPM. Ermm, okey la tu.. Yelah, result SPM pun tak tahu lagi takkan nak demand habiss. Masuk u pun belum. So, jadilah  dapat smartphone. Hehe. Oppo Neo 5, I'm your new owner! ^^

Harapnya semoga rezeki yang aku dapat ni berbaloi la juga dengan result SPM aku nanti. Semoga aku dapat keputusan SPM 2014 yang terbaik.. Aminn. And kepada #spmleavers2014 semoga anda semua juga mendapat keputusan yang cemerlang dan terbaik serta dapat membanggakan parents anda semua. Good Luck!! (dupdap menanti hari itu tibaa.. )

Andai anda tidak diberi kejayaan dalam SPM, don't worry ok. Lots of people fail at first and then success at the end. 


Okey la, kali ni sampai sini jelah. Konon nak bagitahu pasal baru dapat Oppo je.. Hehe. Anyway, semoga berjaya kepada semua bekas-bekas pelajar form 5 2014.. Hehe. Hope you guys get the best result in SPM 2014 !!

(kali ni tukar signature ye. hehe ^^ )

4 February 2015

Segmen Jom Blogwalking dan Menang Hadiah by dyan zakhi



Let's start blogwalking now! ^^

First Giveaway 2015



Assalamualaikum and peace upon you. ^^


First Giveaway 2015


Senarai Hadiah.



Top Refferal.

  • 1 set Beauty Product x1 by Merlyn
  • Topup RM5 x1 by Sheila
Random.
Good luck! ^_^


Jom kita ramai-ramai memeriahkan GA ni ! Hadiah menanti! ^^


3 February 2015

Mini GA 2015 by LOLLISTA


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Senarai hadiah:

1 x Korean Baggy Blouse | 1 x Instant butterfly pearl Shawl + Inner | 5 x RM10 (Topup/Cash)


Mini GA 2015 dianjurkan oleh SimanisLollista



dan disponsor oleh



HY Emporium | Azalyne's Online Shop | Maira Collection


Jom ramai-ramai memeriahkan GA ni !

2 February 2015

Hey Birthday Girl !

Wahh.. Ada kek laa. hehe. Birthday siapa la pulak ni ek? Hehe. Siapa lagi kalau bukan aku. 1 Februari 2015, hari istimewa aku. Haha. Sadis ke bunyinya wish kat diri sendiri? Tak kannn??? So, anyway HAPPY BIRTHDAY TO CIK NUFAZ ! Semoga Allah merahmati hidupmu sentiasa dan murah rezeki dalam segala bentuk rezeki. Cehh, macam bagi wish kat orang lain je, padahal untuk diri sendiri. Haha. Oh, ya. And semoga mendapat result SPM yang terbaikkk........ Aminn. Doakan saya ye?
Hadiah sikit untuk diri aku. Haha
So, hari ni sambutan birthday aku takdelah nak kata meriah sungguh, biasa-biasa je. Lagipun, hari ni pulak family dari KL datang rumah untuk menjamu selera dengan tujuan utama nak memperkenalkan ahli baru dalam keluarga kepada family pihak perempuan. Err, kira sepupu ipar gitu laa. So sepupu ipar, Abang Nasrun telah diperkenalkan kepada family aku, family besar isterinya which means kakak saudara or sepupu, Kak Wani. Dalam menyambut birthday, kena kerja jugak nampaknya. Dah tetamu berkunjung ke rumah, takkan nak penting diri sendiri pulak kan? Haa, nak pentingkan diri sendiri, kau sambutlah birthday kau sorang-sorang. Haha..
Jadinya, siap hidang and makan tengahari and solat, sambil lepak-lepak sebelum semua orang tumbang ke mimpi, sambut la sekejap birthday aku. Nyanyilah lagu birthday untuk aku and kaklong sekali memandangkan birthday kaklong bulan depan, so sambutlah sekali. Jimat duit, hehe. Yelah, kek Indulgence Secret Recipe.. Cehh. Haha. Nak tengok kek aku? Nahh, tengoklah. Hee
Emm, yummy ! Nice cake right? Nice and delicious. Actually, aku tak tahu pun rupanya akak aku beli kek ni masa ambil adik aku outing (budak asrama kann..). Padanlah lama benor tunggu akak aku tak sampai-sampai nak suruh menolong kat dapur ni. Tak menang tangan den dengan ibu den.
Okeylah, tak mau lama-lama. Dah lewat malam benor ni. Hehe. So, see you soon. Nanti aku update cerita-cerita, kalau aku rajinlah. Hehe. Terima kasih pada yang sudi membaca ye! 
Love from me,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...