Followers

Nuffnang

20 December 2015

Already Here in Dengkil :)


Hai dan selamat malam semuanyaaa ! Eh dah pagi la. Haa, baru sekarang nak muncul ek. Haha. Punyalah bertahun cuti kat rumah tu (okay, tak la bertahun pun. Orang kata apa, metafora eh? Alaa macam perumpamaan laa) , tak post entry baru pun ye. Ishh. Tapi adalah jugak satu aku post. Yang lain asyik draf je tak habis habis, entah bila nak publish pun tak tahu kann.

Hmm, okey. So for this entry, wanna to talk about my new homeee..... Eh which home ni ? Okey so for your information, I'd moved to a new campus for semester 2. A very very new campus. For this campus, all the asasians from all over the world of uitm la eh, moved to this very very new campus. Asasi sains, asasi engineering, asasi tesl dan asasi law semuanya telah berpindah ke UiTM Kampus Dengkil which is kampus ni baru sahaja dibuka pada 9 Disember 2015 which that time new batch for asasi law daftar. Kalau nak ikut officially sebenar uitm ni bukak tak ingat la pulak tarikhnya. Huhu. So thats means, kami asasi 2015/2016 adalah batch pertama sekali yang menjadi ahli uitm dengkil ni. Haaa haha... And, semua asasians yang ada kat sini adalah about 5k. Yep ! Pasai apa ramai sangat? As I've told ya before, asasi sains is asasi yang paling ramai which is 2k +/- . Lebih kurang la kan. So total up semua asasi jadilah 5k. Nampak tak betapa ramainya anak-anak sains kat sini? Tak jadi palamian dah, jadi dengkilian pulak. Eh macam kegelian pulak aku dengar haha.

Okay then. Let me tell ya about this new campus. This campus called UiTM Kampus Dengkil (Wow, okey that soo formal. Haha) . My lecture said that this campus are not fully owned by uitm but I dont know. And he said that after 20 years, then this campus will be uitm's. Something gitu la kot lebih kurang. So thats why our lecturers and felos said what are the dos and don'ts  here. So all the facilities here we need to take care of it carefully and, yeah lovely. Okey, whatever laa. But theres still do and dont okay ? Since this is the new campus, so of course all the equipment all the facilities are all new. Memang all all semua la. Okay, now I'll start first from the hostel. My new second home right?

So kalau nak dibandingkan dengan palam, rumah and biliknya lagi besar la dari yang kat dengkil. Okay all of this yang aku bagitahu ni is like the first expression gitu laa. Biasalah, first batch first expression. 



Haaa... This is hostel. All the asasians live here. Tapi ni hostel khusus untuk para wanita ye. Cehh haha. Besides, wanita diharamkan menjejak kaki di kawasan hostel para jejaka. Huhu. And vice versa la. So gambar kolej ni jela yang aku ada.  Untuk wanita-wanita sekalian, hostel kita digelar dahlia. Ehehehe. For boys, tak tahu la kenapa ambil nama ni. Tualang. Bak kata lecture aku, jangan cakap petualang, itu maksudnya orang jahat. Haa gitu la kot lecture aku cakap hari tu. Oh ya ! By the way kat sini pendudukannya (cewahh bm akuu haha) ikut course. Like blok 1 sains, blok 2 tesl and law but campur sikit sains and 3 are sains too plus with engineering. Housemate pun ikut course. Erm, tu untuk kolej perempuan and kalau kolej lelaki tak sure is the same jugak macam ni ke tak. Eh one more. Kalau jadual tu ada gap satu jam hatta setengah jam pun, pejam celik je dah sampai bilik. Haaa metafora lagi tu. Haha. Nak kata betapa dekatnya blok akademik dengan hostel tu. Solat pun toksah nak berebut telekung ke, surau ramai orang ke apa, solat kat bilik pun boleh. Haa itu one of the advantagenya la kat sini setakat ni huhu. Kalau dulu kat palam, ada kelas petang, haa tunggu la dok kat bawah tu sampai habis kelas sampai petang. Pasai tak larat nak naik ulang kali tangga palam tu. Sekali naik sekali turun.


Ni gambar rumah. Yep ! Rumah kat dengkil ni jenis memanjang sikit. Macam sarawak, rumah panjang. Hehe, takdelaa gurau je. So lain sikit la. Satu rumah enam orang. Hujung sekali tu ada balkoni kecil buat tempat nak sidai baju. Kanan tu adalah meja study yang sepanjang panjang tu laa. Ada whiteboard, ada tempat like noticeboard tu. Noticeboard, betul kan aku panggil tu? Haha. Tapi tu la, tempat yang macam nak letak notice ke apa guna thumbtack or, whatever..


Ni bilik pulak. Ermm, ya agak sempit di situ. Haha, ni gambar kat pintu. Hmm maaflah tak jumpa gambar sebenar bilik. Hari tu time daftar pun tak ingat nak ambil gambar dulu. Huhu. Terimalah seadanya okey? So kalau nak solat, ermm.. Solat kat luar la ye. Nak lagi better and selesa, solatlah kat surau or here we called it pusat islam. Hehe. Erm boleh je kot nak solat dalam bilik but pepandai adjust la and make sure la nak solat tu takde orang sibuk-sibuk nak tolak pintu tu. Loker dia okeylah, besar jugak. Just tinggi beb bagi aku yang kemetot tak setinggi mana ni. Cermin ada dalam loker tapi as loker as cermin la kan. I can only see my face je, tak nampak badan. So nak pakai tudung tu haaa naik dirilah atas katil tu bagi nampak sikit diri yang pendek tu. Haha, Eh tapi aku takdelah buat gitu.



Haaa, nak gambar tandas jugak? Haha. Okey so tandas pun no prob la kot. Two toilets with shower and the sink. Eh nak tahu lebih lanjut masuk sini la nakk. Huhu. Okeyy done with the hostel. 


Ahaa kafe pulak. Mostly kawan aku cakap makanannya kat sini agak mahal, well I dont know. But dont worry ada je kafe yang murah tapi of course la sometimes ramai. Atas tu gambar before kitaorang masuk. Rembat gambar mana yang jumpa. huhu


Thats anjung dengkil yang merangkap kafe la jugak. Bawah kafe and atas anjung dengkil tu ada kedai-kedai yang jual macam-macam la. Tapi first opening ni belum banyak kedai yang buka. And quite suprisingly, for me laa, ada salun rambut kat sini. So nak gunting rambut the service is here.

This is bangunan pentadbiran. This building facing the PICC tak silap aku.


Blok akademik ada tiga; dinamik, etika dan progresif. Etika is mostly for lab tak silap aku. Atas tu bangunan progresif. Ptar (perpustakaan) dekat dengan bangunan progresif tu. PTAR kat sini tak la besar macam kat puncak alam. And scenery pun tak cantik mana (ecehh jahatnya aku kutuk huhu). Lawa kot, aku je tak explore lagi :)


Hmm I think just these kot. Tak banyak benda sangat nak explore kat sini. Baru lagi kan, so maybe other things tengah under progress. Atm pun takde lagi, on the way kata orang. Sini internet pakai wifi. Tak pakai dah wlan macam kat palam. But as this campus still new one, so wifi tu problem la sikit. Awal-awal macam tu la, nanti dia adjust okey la tu. But basically for me, I thinks its all okay. Biasalah, tempat ni baru lagi so mestilah ada kekurangan, belum too adapt lagi dengan circumtances kat sini. Lama-lama InsyaAllah boleh adapt. Like my lecture just said earlier, kita ni manusia tak pernah nak bersyukur dengan apa yang ada depan mata kita. Kat palam nak complaint, dengkil pun nak complaint. Nampak tak betapa tak bersyukurnya kita ni? Baru sekarang la kononnya rindu palam. Rindu 'tangga kejayaan' palam. Macam-macam. Gitulah lecturer aku cakap. Taklah exactly macam tu dia cakap kann. But based on apa yang dia cakap, tambah-tambah sikit la.

So thats the end of the story. These all are like an introduction about UiTM Dengkil. For the next batch second batch la kan, maybe nanti time next batch dah okey la sikit. First batch ni kan always be the experimental object.

 Huhu. Ouhh about the bus, from here naik bas nadi putra ke putrajaya sentral. Takde rapid kl dahh. Then dari putrajaya barulah boleh nak pergi mana-mana. Kena turun putrajaya sentral dulu tukar bas ikut tempat yang kita nak pergi. Contohnya macam ioi ke alamanda ke or mid valley ke kan, haa turun ps tu dulu. Tapi kadang ada jugak bas yang terus ke IOI or putrajaya sentral dari uitm if ramai la yang nak ke sana. Means like mana-mana bas boleh naik if driver bus tu says so la. Kalau dia tak cakap destinasi yang kita nak pergi tu, haaa salah bas nasiblah yee. Kalau tak nak, sama ada naik teksi or sewa kereta or gunalah perkhidmatan penghantaran. Cehh penghantaran haha. Means like ada jugak orang yang buat perkhidmatan untuk hantar pelajar-pelajar uitm ni to anywhere you want to go but, money money. Bayar okay?

Aku baru je guna perkhidmatan tu hari ni pergi IOI City Mall dengan kawan aku. Haha. Okeylah, abang tu pun baik and peramah la jugak. Abang tu student MMU. Malam nak balik pun abang tu hantar. Eh tapi beringat la, abang tu pun ada had limit apa. Jangan pukul 12 malam suruh hantar balik uitm eh. Hormat sikit masa orang lain. Eh ceramah pulak aku ni. Besides uitm ada curfew ehh (gitu ke eja curfew? huhu dont know laa). So ada jugak orang lain bukan abang tu sorang je. Pepandai cari nanti. Then dont worry, ada ktm sini. Entahlah ktm ke erl ke apa ke. So if like nak pergi TBS or KL Sentral, naik KLIA Transit kat Putrajaya Sentral. Setakat ni macam tu la yang aku tahu. And for anak-anak melaka sekalian, tiket bas ke selatan only available to muar and batu pahat. Buat masa sekarang ni la. Maybe nanti-nanti ada la kot bertambah. Hehe.

Cehh tadi kata nak end, sambung balik ek haha. Okey itu sahajalah agaknya. Cukuplah tu kan. Nanti apa-apa aku update lagi. Nak tahu pasal dengkil, haa tanya aku. Ehehehe gurau je. Aku bukannya tahu sangat dengkil ni. Okayy, see you guys in the next entry ! I leave you guys with a few more pics. =)

View dari bilik aku. Tingkat 8 bahh...

Gambar dari depan UiTM. (ambil time hari daftar lol)
   




Haa ambil kauu.. Peta sekali aku bagi haha.

Nah, PTAR kosong. Hehe. Baru lagi nakk, so memang tak ada lagi buku-buku. Datang hadap rak kosong je.

Well, ni view dari tingkat 1. Rendah? Memang ler rendah, cecah tanah. Jalan terus masuk rumah takde naik lif ke tangga. Ni la tingkat G la orang selalu anggap kann. Paling bawah...

This is lecture hall. Lawa serius lawa. And quite selesa la. But unfortunately, kelas aku takde guna pun lecture hall. Pakai BK je, bilik kuliah. 'Cause lecture hall dipakai mostly by student law and tesl tak silap aku. Takpelah, at least kat bk aku tak tidur daripada kat lecture hall you have soft cushion to sleep. (Cehh, nampak nau dulu macam selalu je tidur kat lecture hall time lecture haha)





Pictures : Credit to me, Iman Fuad, Sarah and another resources ^_^



1 November 2015

Style Your Watch ! :)



Hey I'm back ! Ehehe, tetiba je. Since I have nothing much to do, tunggu masuk sem 2 la ni kan.. So today I would like to share something. Nothing much but hopefully it is a nice share. Well, I don't know how it will looks like, but I'll try my best to write it! It a MUST read okay ! Huhu ;)

HOW TO STYLE YOUR WATCH

Watch. One of the things that is a must to wear. By certain people, actually. As for me also, I like to wear watch and sometimes I would feel like it is an incomplete day, not wearing my watch whenever I'm out. Nowadays, watch isn't a thing that only tell us the time but also it acts as a fashion statement to portray a hint of your true character. For the ladies who want to spice up their fashion appearance, play a few tricks based on the design of your watch and impress others around you. Haaa, don't think only women are fashionista but the men also could be fashionista too with their watch as fashion accessories.

 Well, people nowadays really really likes fashion and watch is one of the accessories that could make their appearance more stylish, more amazing and impress the people around. Ahaa, no need to google around to find the watch that could perfect you, 'cause just with one click, you will have so much choices of watches you can choose. Don't believe it? Check out these three watch style suggestion and see how it works with your true personality. So, how to style your watch? Here, let me tell you these okay?

1. Match it with your necklace or earrings

The ladies especially, they likes to wear jewelleries such as necklace, earrings and bracelets. Nah, you've that to make your appearance but that's not enough. Hmm, you need watch, the perfect watch that match up the design along with your jewelleries. Match it well the colour or design of your watch for the perfect fashion touch.You've to be smart to match your watch together with the jewelleries your are wearing.  If you could match them perfectly, trust me, all the people's eyes will be on you. Hmm, looks like I'm lying eh? Haha, well get a try first ! :)


2. Accessorize the wrist

Plain wrist? Oh no, that's not fashionista.. Haha. Wear something on your wrist to be more stylish. Maybe you could wear multi-stack bracelets plus with your the most stylo watch. Perfect ! It will perfect you very well ! But don't forget to make a good match between the bracelets and watch, okay? By wearing additional accessories on your wrist matching with your watch, believe me, you will look more feminine (for woman only ya! XD ) and the most da boomm fashionista ! 


3. Enhance the watch itself

For the ladies who want to enhance the beauty of your watch especially stainless steel pieces, make the watch the center of focus by wearing a short sleeve top or rolled up sleeves. You can wear a minimal outfit to help make the watch you are wearing stand out more with ease. Ahaa, but an advice for you, avoid crowded print tops or ruffles in order to keep the watch the main focus. Okay? 



That's all from me. As you can see from the photo there, it's so lovely and nice to see right? Well, you can try these whenever you go, whenever you go out with someone, maybe? Someone.... special ? Heee, okay that doesn't matter. Try these and you'll find that you are the most stylish and most fashionista in the world ! Nah, sounds like I'm lying again huh? 'Cause sound like, urghh, you're too over. Haha. Okayy, hope you will have the most stylish figure matching with your watch ! Oh ya, don't forget to click this, watch style suggestion . Have a good day and stay fashionista ! ^_^



23 October 2015

End Of Chapter One In Palam ♥



Alhamdulillah, kali ni dapat update balik blog huhu. Few weeks ni tak sempat nak update coz my busy and also my lappy ni tak works well. And well, before this I'm too busy with the quizzes assignments and also the final exam. Oh yeah ! Akhirnya habis sudah sem 1 aku (walhal dah dua minggu terperap kat rumah ni huhu).. So, End Of Chapter One in Palam. Why I said so? Coz after this, for next sem we'll move to our new home. Lol. Haha. Chapter 2 of UiTM Asasians will be in Dengkil. All of the asasians. Science. Engineering. Tesl. Law. Gempak. Ramai. About 5K less or more rasanya asasians yang akan berada di sana. And we are the first batch of asasians in UiTM Dengkil. InsyaAllah.. So just wanna tell you about that. 

The thought of we, the classmates would be apart in the next sem sometimes appear in the mind. Because in new place, there would be new things needs to be settled, arranged and so on, so of course there might be some changes. The class, maybe. Mentor. Whatever it is, just hope that we would be in the same class. Oh yeah! And also the result. Final exam of sem 1's result. Hoping that we will get good results and all of us could still stay there. Okay, stop okay. Hehe. I don't to talk more about this and after this I'll just share with you guys some of the pictures, maybe last memories in palam. Just a few pictures.

This pic was taken after the last paper, physic. But unfortunately, I'm not there. In the picture :'(  Coz my parents dah sampai to take my things. Huhu

Oh yeahh... This makcik makcik Sanoh and Dayana. Hahaha jangan marah okayy XD Nice pic though huhu. 

This time, half of us sang a lullaby song. Hahahaha.. Takdelaa. Saja nyanyi hiburkan hati sementara menunggu makanan siap dibakar. Lepak lepak sambil ditemani ukelele played by sanoh and the other supporting singers..



Notice something? Yeahh, Naim's there. Huhu. Edited by sanoh. Since dia dah pindah and he was  not here, only could edit his picture into this picture so that the boys cukup la as original number masa first-first masuk dulu. hehe

Taking picture with our beloved mentor, Miss Fiza. Together Sanoh and Azim

Last day.. Finally berjaya jejakkan kaki di INTEC. Huhu.. Well, lepas ni maybe payah dah nak jejak as soon nak pindah dengkil dah. So meet la sekejap my schoolmates classmates kat intec ni. Alhamdulillah, murah rezeki. Makan tak keluar duit, depa yang dok keluar duit belanja aku. Hehe.

Okay. Last but not least, after this I'll try to make this blog for a better. Which means, aku akan cuba untuk sampaikan benda yang baik through this blog. Why tetiba je kan? Haaa, sebenarnya aku terfikir, what is your purpose doing this blog? Apa yang kau boleh buat from this blog? What can you give to the readers? Persoalan yang macam tu, sometimes it crossed in my mind. And sometimes terbaca kat blog, majalah, instagram, twitter and so on, yang kita kena gunakan media sosial yang kita ada ni untuk kebaikan. As if you have a blog, write something that could give benefits to others. InsyaAllah, kalau kita tulis benda-benda yang baik, kita sampaikan perkara yang baik yang boleh memberi manfaat, kebaikan juga pengetahuan kepada orang lain, and ia memberi kesan kepada pembaca untuk melakukan sesuatu kebaikan, InsyaAllah pahala yang dilakukan oleh pembaca itu akan turut diberikan kepada kita. Hmmm, macam belit-belit je ayat. Hehe. 

Yang penting what is actually I'm going to say is that, gunalah segala media sosial yang kita ada. Tulislah, sebarkanlah yang baik itu melalui media sosial. InsyaAllah, ianya akan menjadi suatu dakwah kepada orang ramai. Dakwah itu variasi. 
InsyaAllah, aku akan cuba perbaiki. Andai ada kekurangan, kesilapan, sudilah untuk menegur. 


* * * * *

We must become the change we wish to see ...


7 September 2015

Maze Runner: The Scorch Trials (2015)



Alhamdulillah, today I have a little time to update my blog. I'm not going to make this entry too long. So, for this entry I would like to share with you guys about a movie. Wuhuuuu. Well, those who like an adventure movie, actions, this is it. This movie was actually a continue from the movie Maze Runner in 2014 which was adapted from a novel. I think this was a great and interesting movie. I very like the story with this genre. Its like an adventure, suspense and its a nice story though. So I suggest to you to watch this movie. Before that, of course there some details of this story you want to know. So, here I put some details that I got from Mr Google. Huhu.


Maze Runner: The Scorch Trials (2015) Poster

Title : Maze Runner: The Scorch Trials

Date released : 18 / 9 / 2015

Genre : Action / Adventure, Sci-Fi, Thriller

Director : Wes Ball

Cast : 
Dylan O'Brien as Thomas

Kaya Scodelario as Teresa

Thomas Brodie-Sangster as Newt

Ki Hong Lee as Minho

and the others

Synopsis :
After having escaped the Maze, the Gladers now face a new set of challenges on the open roads of a desolate landscape filled with unimaginable obstacles. In this next chapter of the epic “Maze Runner” saga, Thomas (Dylan O’Brien) and his fellow Gladers face their greatest challenge yet: searching for clues about the mysterious and powerful organization known as WCKD. Their journey takes them to the Scorch, a desolate landscape filled with unimaginable obstacles. Teaming up with resistance fighters, the Gladers take on WCKD’s vastly superior forces and uncover its shocking plans for them all.


Nahh, that's some of the details. So before I end it, those who are not yet watch the maze runner, the first one, watch it okay? 

Click this picture to watch =)

*p/s: Thats just one of the website to watch maze runner. You can also find by yourself too ^_^
And, lastly.. Watch this trailer for maze runner the scorch trials. Have fun !





27 August 2015

Giveaway 1.0 by Hernee Nazir




giveaway hernee nazir
Klik banner untuk join !

GIVEAWAY 1.0 BY HERNEE NAZIR
Syarat-syarat penyertaan (bloggers) :
1. Buat satu entry bertajuk “Giveaway 1.0 by Hernee Nazir”
2. Letakkan banner di atas dan pastikan back link ke entri ini.
3. Follow blog herneenazir.com dan http://herneenazir.blogspot.com
4. Follow IG @herneenazir
5. Like Facebook Page herneenazir.com
6. Tinggalkan link entry “Giveaway 1.0 by Hernee Nazir” anda diruang komen entry ini
—————————————————————————————————————–
Syarat-syarat penyertaan (facebookers/instagrammers) :
1. Share entry “Giveaway 1.0 by Hernee Nazir” di facebook. dan tag FB Hernee Nazir dan respost banner“Giveaway 1.0 by Hernee Nazir” di instagram anda dan tag kawan2.
2. Follow blog herneenazir.com dan http://herneenazir.blogspot.com
3. Follow IG @herneenazir
4. Like FB Page herneenazir.com & FB Page Hernee Nazir Vita Shop
Senarai peserta akan di update semasa ke semasa.
Tempoh giveaway berlangsung:
Dari 21 Ogos 2015 sehingga 31 Ogos 2015 (jam 11.59 malam)
5 orang pemenang bertuah melalui blog dan 2 orang pemenang dari facebook/ instagram akan dipilih melalui random.org
Hadiah2 menarik menanti anda:
Blog:
Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : 1 botol B-Complex (120 biji)
Pemenang 3 : 1 botol Zinc Complex (120 biji)

Pemenang 4 : Top Up RM20
Pemenang 5 : Top up RM10
Facebook/ Instagram:Pemenang 1 : RM20 + 1 botol Chewable Vita-C (90 biji)
Pemenang 2 : Top up RM30


Jom ramai-ramai memeriahkan GA ini ! =)



22 August 2015

Journey Of F5 To Skytrex



Alhamdulillah, kali ni masih diberi kesempatan nak update blog setelah agak lama aku just perhati dari jauh je. So entry kali ni aku nak share cerita pasal trip. Weeeeheheeee.......... Kalau trip je, mesti happy. Yelah, dapat jalan-jalan kan. Lagi-lagi lepas habis test, terus pergi trip. Memang pehhhh......... Itu namanya memang nak release stres lepas exam. Hahaha. Okey, so actually this trip was a class trip. Memang straight, after test 1 kami one class terus pergi class trip for the next day. Last paper hari jumaat and hari sabtu kami pergi class trip. Oh yeah, we went this class trip with our lovely mentor, Miss Fiza Zazi. The mentor is our lecturer. Lecturer bio pulak tu kannnn. Haha. So class trip kali ni kami pergi ke Skytrex and Ulu Yam. 

Hmmm, maybe ada yang tak tahu what's skytrex. Apa bende la skytrex ni kan. I thought this skytrex ni macam famous la jugak, rupanya tak la sangat pun. Bila aku cakap kat kawan aku, aku pegi skytrex, dia tanya balik aku skytrex tu mende. Skytrex tu macam extreme game la lebih kurang. Nak tahu lagi, please google. Hehe. Takdelah. Klik sini untuk ke laman web skytrex. Skytrex ni ada tiga kategori. Beginner, intermediate and extreme. Aku ambil intermediate je sebab ni first time aku nak main bende skytrex ni. So macam tak berani la nak amik terus yang high level ni, Hehe. Okey, so aku tak nak cakap banyak sangat sebab aku nak letak gambar bebanyak. Hehe. Oh, well. My classmates dah tahu my blog. Hahaha. Before this tak tahu and bila dah tahu, they were happy to see their pictures in my blog. Okey, so takpelah. So my classmates, aku letak gambar bebanyak kat sini okey? Please have fun =)

The day before....

 
Briefing sat before nak pegi esok..

Emmm.. Imaad, class rep as pengarah trip jugak. Hmm dedikasi sungguh uruskan trip. Letih. Sokay, its an awesome trip ! huhu ^^ 

Iman... assistant imaad. Iman, kalau hang baca, nah aku letak sebiji gambar comel hang kat sini.. huhuhuhu =)

Dengar, take noted kayy, nak pergi trip ni.

Okey, masuk next day. Skytrex bohhh....

Emmm, okey. Mana skytrex? Huhu. Maafla, aku malas nak susun gambar. Actually kami pergi skytrex dulu baru pergi taman botani, jalan-jalan around situ. So takpela, tengok gambar ni dulu eh. Ni bendang kat taman botani. Taman botani eh? Hmmm. Yela kot. huhu.
   

Lihatlah bendang yang terbentang luas. Wuuuu.... (emm, okey. bendang fake je pun. tapi lawa okeyy.. huhu) Bendang maii... Kalau ada orang utagha yang rindu bendang, mai ini pun bolehh. Ada suasana bendang juga. huhu. Tapi of course, feel dia macam lain sikit kot.. Entahlah, kampung aku takde bendang so aku pun macam hmmmmm. Okey, bendang... hihi

Bergambar di rumah tengah-tengah bendang. Huhu. Lawaaa. 

Wuuu... Hijauu sungguh bendang. Figura tambahan, orang-orang. Hahaha.

Classmates aku.. Muni and Ina =)

Selfie bendang... Eh, tak. Selfie pondok jee. huhu

Fuhh, semua jejaka keletihan berskytrex.. Duk relaks dulu yee. Hmmm...

Hmmm, okey. Sorang dah pengsan kepenatan berskytrex, Azim dah terbaring dah kat bench tu. Alip memerhati je. huhu

Berwefie depan... Emm, tu aku tak tahu nak panggil apa. haha

Haaa, ni background gambar atas tadi, hehe


Emmm.. these happy girls. Especially muni. Hyperaktif. Haha



  
Singgah makan siang ye kawan-kawan. Semua anak-anak dah kelaparan tahap singa ni lepas main skytrex..


Shuttle bus. Ready ye? Jom pi main skytrex!

Hmm, okey. Grup extreme dah ready.. huhu

Haii, kami grup intermediate pun dah ready.. Ehh, tu tercampur grup beginner sekali. Miss Fiza and Naim. huhu.

Nah, this is one of the challenge in intermediate category. Best wuuu.. Aku suka part challenge yang ada kena gayut tu, Serius best ! Aku rasa macam main buaian. Siapa yang pernah pergi, tahulah kot. Huhu. Tapi ada one part of the challenge yang payah is that part yang kita kena balancekan diri kita. That challenge, kita kena berdiri on the log, then pegang kabel ke tali apa entah yang connected kat log tu. Alaa, senang cerita bentuknya macam buaian kat taman permainan tu, but ni like a log. Tempat pemijaknya is cylindrical. Dah berdiri atas tu, hmmmm. Pandai-pandai survive ye. huhu. But dont worry, Ada abang skytrex tu yang help if have any problem. And, kalau rasa tak boleh buat part tu, you can do the alternative way. Ada satu alternatif lain which is flying fox yang disediakan for those yang rasa tak mampu nak buat yang buaian tu. And I did it that balance.. wuhuuu


Hmm, tinggi, tinggi. Memang tinggi. Tapi aku tak fikir langsung pun pasal ketinggian time tu. Aku macam, hmm. Okey, redah je. haha. 

Nah, aku bagi gambar ni besar sikit. huhu. Challenge yang perlu dilalui oleh golongan intermediate. Hmm, ni pun kena pandai-pandai balance and survive la yee. 

Into the nettt..............

Sample flying fox. Tu yang nampak macam rendah je. Yang real flying fox tinggi lagi laa. And lagi best ! Terasa angin menyejukkan badan.. Flying is the part yang paling seronok cause senang je and best dapat angin. huhu. 

Hmmm... kena panjat tangga ni. Okey je nak panjat cuma, haihhh.. Letih  la nak... Letih panjat tangga tu, tinggi benor. Intermediate je dah tinggi ni, apatah lagi extreme. huhu

Ohhh, yeah! We did it! Wooott, wooott... Hmm. ni group extreme bahh.

Yeahh !! Group extreme dah berjaya melepasi halangan. Good job gais !

Eh, kami yang intermediate pun dah berjaya juga. Huhuhu. So exciting! Alya yang kurang confident at first tu pun dah jadi confident lepas naik benda skytrex ni tauu. Haha. Well done gais! Kipidap!

Uishhh, sungguh semangat depa grup extreme ni lepas habis skytrex. Penat-penat pun tapi seronok. Tu yang jadi hyper-excited.. huhu. Jumping paling menyerlah, Azim and Raziq. Win win.. Hahaha

Our mentor... Miss fiza pun happy and seronok je join this trip. Huhu


Hmmm, okey, Kami grup intermediate simple je bergambar. Haha.

Okey, next place pulak. 

Sampai di ulu yam. Kami stay sini.. huhu


Uishh, seronok sungguh nampak... huhu. Jejaka-jejaka ini, felt the happiness. haha

Uishhh, exco penginapan kita.. huhu

Hmmm... BBQ time. Lapar lapar.. huhu

Okeyy. kita nak masuk next day. Hari ahad sudahhh...

Ready for the activity! 

Ouchhh, hurt doing the split. Angkara dayyy.... Huhu. Mangsa dayana : azim . hahaha
  

Haaa, ni game imaad. Eh yang ni ke? haha, ni rasanya. Game 'pop imaad'. Huhu. Apa-apa jelah namanya. Game ni kita kena letupkan belon pihak lawan. Belon tu kita ikat kat kaki. Hmmm, attacker paling extreme is Haziq. Aku lari bila dia nak letupkan belon aku. Hahaha

Aipp aipp... We were here. Huhu

Grup biru yang kebajetan... Huhuhu. (cehh, macam tak puas hati je grup aku merah tak menang. hahaha)




Ambil gambar sebagai kenangan. Huhu


Last picture.
Okey, last speech.

Thanks my classmates, F5 for this lovely and awesome trip. It was so fun and I really had a great time with you guys. To Imaad, Iman and the others who had done their great job to make sure this trip well planned. To miss Fizah Zazi, also a great appreciation to you for being very sporting as our mentor and we were very happy to know that you had a great time with us along the trip. Azrin, thanks for joining us. And to all of my classmates, thanks for being a good and sporting friends.

Imaad Haziq Azim Raziq Alip Naim Zuzu. Iman Aimuni Aziemah Mimi Sue Sanoh Najua Ina Syifa Alya Amira Syahira Amirah Shakri Mahirah Jue Day Hanis Liza Sarah Anisah Kue Liyana.
Ain, even you're not there with us in this trip, but you're are still the important person in our class. And also Aina, this class will not complete without you. Everyone has their own specialities. So you too. This trip felt like not complete without the presence of both of you.  

We created these moments, and we saved it. Never took it out and save it in your truly deep of your heart. Keep it safe and don't throw it. Love this memories. 
That's all from me =)
 Once again, thank you F5.. 


Pictures credit to : ~Sarah ~Sue ~Mahirah ~Sanoh ~Syifa ~Mira ~Alip



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...