Followers

Nuffnang

Pages

18 January 2014

Textgram??


Hai! So before esok menjadi hari terakhir aku kat rumah ( yelaa, esok dah kena balik maktab. ginilah nasib budak asrama.. =D ), jadinya aku nak ber'blogging' la kejap. Aku ni susah betul nak cari idea bila buat post ni. Photobucket Hmm.... Okeylah, memandangkan aku pun taklah berapa tahu nak cakap pasal apa. So aku nak bagitahu pasal competition yang dianjurkan oleh pihak BWP MRSM Gemencheh. Hah, tahu tak apa benda alah BWP tu?? Kalau tak tahu, meh sini aku bagitahu. BWP tu ialah Badan Wakil Pelajar. Kalau itu pun tak tahu, aku malas nak terang. Haha..Photobucket Over la pulak. 
Macam ni, pertandingan yang dianjurkan tu berdasarkan kreativiti kita. Kita kena buat ' TEXTGRAM ' and pemenang akan dikira berapa banyak orang like dekat page bwp tu. Tak faham? Aku pun malas nak terang panjang2 jadinya aku letak gambar ni. Tengok and kasi faham ok? Hehe.. 
Ni aku besarkan sikit bagi korang semua nampak dengan sejelas-jelasnya. Ceh! Haha.. Amacam? Kalau aku buat iklan ni kat blog aku yang cantik ni ( hehe.. =P ) and maybelah di'up'kan sedikit hadiah tu, agaknya ada tak orang nak join?? At least dapatlah something even hadiah kecik jee, daripada takde. Kan?? Haha.. Tengoklah nanti. Kut2 nanti ada niat and duit banyak sikit, bolehlah kut buat pertandingan ke apa-apa ke. Okey, korang nak tengok contoh tak? Meh aku tunjukkan korang hasil-hasil karya budak2 kreatif ni. Korang judgelah sendiri, lawa ke tak. Hee...
Photo: Apa khabar IMAN?
Korang tengok mana? Depan ke belakang? Tengok baby comel ehh?? Aikk, orang nak tengok makna perkataan tu.. Cehh, padahal aku pun suka tengok baby tu. Hihi..
Photo: Well said by anon
Aikk, macam pelik pulak tetiba je gambar kangkung ni muncul. Takpelah, kita tengok maksud perkataan tu yang penting. Kan?
Photo: "A Humble Piece From Me Hana Hamizah 10082 :D "
This textgram was the one of my fav. Aku suka yang ni. Nice!
Photo: Piece from NURUL AFIFAH :)
Yang ni pulak dibuat oleh my bestfriend. For me, it's a nice pic and textgram. Kalau dibaca nanti budak ni, mesti bangga textgram dia terpilih masuk dalam blog aku.. Cewahh! haha...
Photo: Waan did his best ! -10037-
Ni pun bolehlah. Aku suka. Simple and I like it ! =)
Photo: Great sayings from Annizz Razak -13078
Textgram ni aku rasa yang paling banyak like setakat ni. Kalau tak salah aku la. Bagi korang, how's it?
Photo: Sahabat -Danish Ameerul-
Ok! Actually aku baru perasan nilah satu-satunya antara textgram yang mendapat like paling banyak. And likenya mencecah 100 berbanding the others yang tak mencecah lagi 100. Nak tahu siapa? Alaa, tak payah nak hairan sangatlah kalau kat sekolah aku tu. Inilah dia hasil karya budak ex-classmate aku tuu. Ingat? 
Photo: bY aIN nABiLA ! NICE WORK !
Like taklah berapa banyak tapi aku suka. Simple and menarik!
Photo: Artis tidak mahu menyebarkan identitinya, well goodluck then!
Simple and I like the words.. =)
Photo: Once a brother, always a brother - Aniq Haikal 10062-
Yang ni pun aku suka! Lawa and simple and interesting gambarnya! Hehe.. ^_^
Photo: "Jangan jadi anak derhaka..LIKE Cepat!!"
:D Pieces from Abi !!
Ini adalah hasil daripada abi kami! Eh, pelik ke? Actually ustaz ni dah macam ayah kita orang kat maktab yang banyak bantu and jaga kita orang. Abi nilah yang banyak juga berjasa pada kami semua. That's why we all love him especially my batch, BATCH 97 !!
Photo: By Nurain Farahin..Nice piece!
Agak-agaknya la, siapa ek yang buat ni?? Eh eh, buat-buat tanya pulak. Haha. Nak tahu siapa punya karya yang 'lawa' sangat ni? Hehe. Of course la it is mine! Cantik tak?? Menarik? But, yang penting is makna perkataan tu. Jangan sekadar baca, tapi ambil iktibar jugak.
Okey, so setakat itu ajelah yang aku boleh tunjuk. Nak tunjuk semua tak boleh sebab banyak sangat. Kalau nak tengok, cuba pergi kat page ni. --> https://www.facebook.com/SinergiInfinitiMJSCGmc
So, rasanya takde apa lagi kut nak cakap. Jadi, renung-renungkan segala apa yang tertulis di textgram tu and selamat beramal! 
Love from me!

16 January 2014

Macam comel jee??

Hai semua... So, amacam cuti??? Oppsss... lupa pulak. Korang mana cuti. Aku je yang cuti.. Wahh, heaven giler! Mesti korang ada terfikir macam tu kan? Ahh, tak kisah la. Hmm, ok. Aku pun tak tau nak cakap apa sebenarnya. Oh ya! Mesti bosan kan kalau asyik baca jee. Nak tengok gambar tak?? Orait,, meh sini dekat dekat. Tengok gambar2 yang comel2 belaka. Hehe. Let's go!

haa, ni cupcake homemade aku sebelum dibakar.. tengok selepas pulak

taraa........... cantik tak? bukan setakat cantik, delicious cupcakes! Yummy!

haa, tengok dekat2. nice kan?? nak ke? hehe

Okeylah, tu pasal my homemade cupcakes. Eh, tapi tak dijual. For me, rasanya sedap je. Tapi macam nak jual kat orang, macam tak sure je. Takut tak laku pulak kang. Hehe. Tapi andai katalah, ramai yang mintak ke ( cehh! perasan je ramai yang nak cupcakes aku ni.. hihi ) boleh je kut.. Tapi aku boleh buat time cuti je laa. Yela, aku kan still budak sekolah. Hah, nak SPM pulak tu tahun ni. Haish.. Ok lah, sekarang tengok pics of my family pulak... Tengok, comel ke tak??

ni luqman. my only little brother.. tak menahan gayanya kan??

budak kecik ni memang... makin lama makin pandai buat gimik muka.. haha

ni comel tak?? Ok2, jangan pandang suasana di belakang. Ni time rumah sedang di selenggara.. Aikk?? betul ke ayat aku ni? Ahh,, taram je laa.

tengok la budak ni.. suka sangat buat muka kann??

Haishh, banyak pulak gambar budak ni dengan muka dia tu.. tengok gambar lain pulak la kan?

this my family.. cuti tahun lepas. but my mom not in this pic bcoz she took she picture. well, kita orang buat istana pasir.. sebab luqman laa. sibuk nak buat istana pasir, so kita orang tolong laa. cantik kan istana pasir kita orang kan?? =)

kami adik beradik!! lovely siblings.. hehe

tadaaa !!! our sand castles.... it's beautiful kan? lovely and awesome!

awat la muka lagu tu kan.. ni mesti sebab angin yang agak kuat kut masa tuu. Yela, kat Cherating sebelum dilanda banjir.. huhu

Aikk??! Tetibe jee. Mana datang pulak budak perempuan comel ni? Haa, ni my anak buah. aisyah namanya.    

Eh eh.. lagi sorang ni?? Haa, yang ni pun anak buah aku jugak. tengok la dahi budak ni.. kesian, lebam aku tengok. Perasan tak?? anyway, comel kan? sebab aku masukkan gambar budak ni.

Another picture of this boy. Eh, lupa bagitahu nama. Nama budak ni Ilyas. Geram pulak tengok budak ni kan? Comel sangat.. Hihi

Ok, ni geng budak budak kecik. Depan sekali tu Aisyah, Luqman, Amir, my adik sepupu and last tu Faizin, adik sepupu jugak. Yang tak menahan tu, tengoklah muka si luqman tu. Tak habis2 buat muka.. Haha

Orait.... so, ini family sebelah ibu aku. tapi taklah semua ada. Sebenarnya hari tu patutnya hantar nenek aku pegi umrah, tapi flight delay. Katanya ganti hari isnin. But hari isnin nant tak semua boleh hantar, so alang2 dah datang, kita orang lepak2 and makan2 lah sama2. Tahu tak kat mana? Ni kat Putrajaya Presint 9 kut kalau tak silap aku. Oh ya, nak tahu tak. Setiap kali family aku nak pegi putrajaya, mesti atau konfem akan sesat la jugak. Pergi sana sebab pergi rumah sedara aku kat presint 8. hari tu otw dari situ (gambar kat atas tu) ke presint 8 pun boleh tersesat.. Pening betul.


Ok, finally the last picture! Ni kat Pantai Klebang, Melaka. Well, actually hari tu kita orang baru je lepas balik dari rumah orang kahwin. Abang kawan aku. Kawan sekolah rendah tu. pulak tu, dia tu sebenarnya dah lama pindah sekolah sejak darjah 3, tapi aku dengan dia still contact melalui fb sebab kita orang meet again pun sebab jumpa aku kat fb. Bila jumpa depan2, memang fuhh! Awkward gila and rasa nervous kut!Photobucket   Haha, pelik ke nervous? Ok, actually kawan aku ni lelaki. So setelah sekian lama tak jumpa, mestilah macam agak nervous sikit.. Lelaki pulak tu kan? Aku text2 dengan dia pun, dia ada kata yang dia nervous la, malulah, macam2. Kelakar je. Tapi aku suka kawan dengan dia. Dia ni jenis yang okeylah, sempoi. Tapi masa jumpa hari tu pun kita orang macam kaku.  Macam tak tahu nak cakap apa. Haha.

But aku try la hidupkan suasana yang hambar tu. Tapi boleh pulak dia text aku kata aku ni membebel.. Haishh, dia tu memang. Tapi kadang2 aku suka chat dengan dia. Dia tu ada2 je, suka loyar buruk, and bagi aku best la kut kawan dengan dia. Rasa happy. Cehh!! Alamak aii..... Lain macam pulak ke bunyinya? Haha. Takdelah, we're just friends. Tapi sekarang ni kita orang dah jarang la jugak contact, sembang2. Masing2 busy, nak SPM la katakan. Ceh, bajet study je. Padahal balik2 bukak laptop. Study online?? Nampak benor menipunya.. Haha. Tak baik menipu. Tengok movie kan??? Macam aku laa.

Aku ingat nak cakap something, banyak sikit. Tapi, takpelah. Dah panjang sangat post ni. Oh ya! Important! Really2 need to tell you guys. Well, the truth is 'budak baru' si danish tu is not longer my classmate.  Dia dah pindah. BUT, pindah kelas jee. Sebab dia nak ambik kelas akaun, so pindahlah. whatever, i don't care at all. Tu jee nak bagitahu. So lepas ni janganlah kata he's my classmate. He's ex-classmate. Ok, case closed. 

So, anything else? Hish, tak payahlah. Nanti makin panjang, boring pulak. Ok, this post ends here. See you soon! Keep reading my post and support me! =)


Love from me,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...