Followers

Nuffnang

Pages

1 June 2013

Cupcakes yang tak berapa jadi ??!



Apa khabar semua? Hopefully sihatlah kan.. So, hmm... Agak lama juga saya tak menjenguk blog saya ni kan? Haha.. manalah korang tahu. Kut-kut saya ada saya intai sekejap ke. Tapi truthfully, memang saya tak jenguk pun sejak cuti sekolah ni. And yet, my school holidays is almost over. Ermm, about 1-2 days more? Sedih la juga, tapi nak buat macam mana. littlegirlemoticon Pengorbanan diperlukan di sini. Hehe.. Well, actually saya akan pergi ke Tumpat, Kelantan.. Wuhuu!! Haha, seronoklah sangat.. Sebenarnya........... saya isteri dia !! Hehe, takde  la, gurau jee. Tapi best jugak kan cerita tu? Saya suka Izzue Islam.. So sweet.girlemoticon and plus handsome.. Hehe. So sebenarnya saya akan pergi ber'camping' with my friends sebabnya tu kem pandu puteri. Haii, kenalah berkorban sikit kan? Pulak tu, family saya nak pergi bercuti minggu depan. Well, tak dapatlah join.. Takpe2, hujung tahun ni kan ada.. Tahun depan, lambat lagi and belum tentu dapat. Yeah, I'm was form 5 at that time and had to focus on SPM. Okeylah..anyway selamat bercuti la ye pada semua budak2 sekolah. Hehe..


Hmm.. Next is about.................... CUPCAKES !! Delicious ! Memang sedap kalau pandai buatlah.. Hah, sebenarnya semalam saya buat cupcake. Tak tahulah macam mana idea tu tiba-tiba je timbul kat otak ni, pulak tu kat pasar raya. And dah alang-alang tu, beli sekali la bahan-bahannya. This it -->

Masa ni dah siap.. lupa nak amik gambar time tengah buat tuu. lain kali la yee. Semua ni bahan yang saya guna untuk buat cupcake, tapi tak termasuk corn oil. saya tak guna pun.. And yang dalam mangkuk tu, coklat yang dah siap, tinggal nak masuk dalam cup je. Oh ya! nampak kan tarikh bagai-bagai semua tu? Itulah tarikh dan masa pembuatan.Eh, tak..Actually ni lepas makan tengahari..Hehe..

So, mestilah korang semua nak tengok hasil daripada air tangan saya dan adik saya, Luqman kan? Orait, jom tengok ! Hehe...

Hah, inilah dia cupcake yang tak jadi! Hahaha... Adoii, hancusss!

Ok, kali ni memang tak jadi. Yelah, first time buat cupcake, macam nilah rupanya. Teruk jugakkan? But not bad sangatlah saya rasa. Taste still ada, boleh tahan cuma atas dia macam err,, tak lembut sangat. Tapi kalau makan okey je kut. Haha, entahlah. Haii, no comment. Apa-apa pun, before balik maktab ni, saya akan buat jugak kek ke cupcake ke yang menjadi punya! Insya-Allah, kalau saya sempat tunjukkan pada korang-korang semua kek saya yang menjadi tu, saya tunjuklah. Kalau tak tunjuk tu, maybe sebab tak sempat atau maybe........................... tak jadi??! Haha, tak kisahlah. Tapi itulah, saya balik maktab hari isnin ni, before tengahari pulak tu. Macam tak sempat je kan? Depends la nanti macam mana. 

Nak rasa? Boleh, rasa melalui pandangan jelah. Haha.. Takkanlah nak post pulak..Hancur karang jadinya kek tu. Okeylah, tak boleh panjang-panjang. Ada kerja lain pulak. Buat cupcake? Haish, takde kerja nak buat cupcake malam-malam ni. Buat meremang bulu roma je duduk dapur karang. littlekittyemoticon Hehe, takdelah. Okey, so selamat bercuti kepada semua yang masih bercuti pada minggu depan.. Untung korang yee.. Takpe, takpe.. Kadang kala kita kenalah berkorban kan? Orait.. Tataa!! Nite semua! Happy Holiday! See you soon ok?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...