Followers

Nuffnang

30 December 2012

Holla molla !!



          Hola ! Meet again today. Hmm, what  I gonna to tell you today? Wohoho... Tiba-tiba speaking pulak aii... Ish, ish, ish. Saya dapat sesuatu from my parents. Hadiah! girlemoticonNak cakap ke tidak ek apa hadiahnya. Seganlah nak cakap. Yelah, hadiahnya tak adalah grand gitu.. Biasa aje. But I'm really appreciate it. Beg tangan dan 2 novel. Its something that I want. Maybe kalau orang lain, mesti nak gadjet yang macam-macam tu. Iphone 5, laptop, blackberry, samsung galaxy note, samsung galaxy camera, kamera dslr dan banyak lagi! Kalau macam tu, memang botaklah kepala parents korang beli gadjet tu semua. Lainlah kalau parents korang tu memang orang kaya. Sorry la ek kalau ada sesiapa yang maybe terasa or tak suka dengan penyataan saya. I'm really sorry. 

          Anyway, novel tu memang best! But, novel yang first saya baca tu, adoii! Nak sama dengan saya punya novel yang saya tengah karang! How can the idea is same like me?! boylineemoticon Fuhh, tapi tak adalah sama betul. Just kebanyakan ideanya lebih kurang sama macam saya punya. Tapi takpe. Bukannya exactly the same. So, no worry about that. Oh, ya! Tajuk novel tu 'Ributnya Cinta'. Already finished reading it. Okey, the second novel. Tajuknya 'I Love You, Stupid!'. Wow! Tebal sangat tuu! 1389 muka surat! Just imagine it! Kalau boleh,memang nak habiskan time cuti ni jugak. Tapi, fikir, fikir, fikir... So, saya tak nak habiskan. Why? Because supaya saya adalah something untuk dibaca bila dah buka sekolah nanti. Macam mengarut aje bunyinya. Haha, mana ada mengarut. Both of them are really interesting! 

          Hmm, thinking if there is another story. Huahuahua... kawaigirlfemoticon  Apa pasal tiba-tiba ketawa pulak ni?! Hehe, entah apa-apa je. Okey, relaks... Huh, dahlah. Kering otak saya ni nak fikir. Next time la saya buat cerita baru, ok? So, good night everyones! Have a nice dream! 

25 December 2012

I'm back !!



          Hello, hello ! It's quite a long time I didn't update my blog, isn't it? Haha, I'm sorry. Actually, sekarang ni saya rasa semakin malas nak update. Sorry to say ! =P Anyway, its glad for me can update back my blog.. Wow, dah pandai speaking sekarang eh? Hehe, sikit-sikit je. 

          Kalau nak ditengokkan pada last...............post, rasanya tu dah lama kan? Sekarang pun dah bulan disember, dah lepas PMR pun. So, you want to know my result? Oh, did I really need to tell you? Of course, right? So, the result is...............................

9A's !!!

          Alhamdulillah, praise to Allah. Semuanya atas usaha saya bersama parents, guru-guru, rakan-rakan dan pertolongan daripada Tuhan yang Maha Kuasa. Saya rasa bersyukur sangat-sangat sebab dapat result yang baik. A big applause for me !! Wuhuu!! Syok sendiri pulak... Hmm, mesti ramai daripada anda-anda semua pelajar ting 3 yang bakal ke ting 4 dapat hadiah daripada parents korang kan? Kepada yang dapat tu, bersyukur, okey? Yang tak dapat tu tak apa. Hadiah bukanlah segala-galanya. Yang penting, korang-korang semua kena berusaha untuk exam yang lebih GeMpAk !! Iaitu, SPM! Opss! Actually, bukan korang je.. Saya pun termasuk sekali laa.. Gimik,gimik.. Hehe..

          By the way, say nak cakap sikit la. Hah, dekat lagi, dekat lagi. Dekat lagi muka kat skrin tuu. Hehe, just kidding. Cuma nak bagitahu, yang....Hoho, macam mana nak cakap. Hmm, sebenarnya macam ni. Susah la nak cakap. Actually, segan. =P Tak pe la, just forget it. Hah! Saya cakap ni je la. Ermm, tak tahu macam mana nak start la pulak. Think. think!

          Just want to tell you, yang saya ni suka memendam perasaan seorang diri.. Sometimes, I think its better for me to keep the feelings. Every times I had a feeling that not nice, I'll feel like want cry.. I need someone. But, I don't know to who. And sometimes I didn't want to tell because I think its just a small matter. Ya, maybe for other they thinks its a small matter and it will not bother you. But for me, even it is a small matter, I feel that it like bothering me. Is there someone like me? Hoho,is this me? For real? Hahahahahaha..................................... Dah macam orang gila pulak. Apa korang rasa bila baca entry yang dalam BI ni? Hehe. Korang semua rasa ni feeling yang sebenar ke? Hmm, fikirkan...........

            Wah, dah panjang ke? Oitt! belum lagi laa.. Kalau nak ganti entry yang tak dipostkan untuk beberapa bulan, FUHH !! Tak sempat la sayang oii! Ish3, memang tak sempat! Kebulur saya dibuatnya semata-mata nak post kan entry untuk bulan-bulan lepas tuu. 

          Nanti, bila dah naik form 4, mesti rasa rindu time masa form 1-3. Confirm! Definitely! Yelah, sayang kawan katakan. Sama-samalah kita semua berdoa agar UkHuwAh yang terbina akan sentiasa kUkuH ... Insya-Allah. Oh ya! There's one more thing. Sekarang ni, kan banyak cerita pasal Gaza n Palestin. Kasihan bila melihat keadaan mereka. Ditindas, dizalimi, dibom dan banyak lagi 'di' lah. Kanak-kanak yang tidak berdosa menjadi mangsa. Dan saya masih bersyukur kerana masih ada insan yang merupakan rakyat Malaysia yang sanggup ke sana semata-mata hanya untuk membantu saudara seagama kita yang dizalimi. Semoga Allah membalas kebaikan dan keikhlasan mereka dalam membuat amal kebajikan. Marilah kita bersama-sama sedekahkan sekalung Al-Fatihah buat mereka, insan segama kita yang dizalimi.. Al-Fatihah.

           Alhamdulillah, terima kasih kepada anda yang sudi membaca entry saya pada kali ini. Thank you very much! Kamsamnida ! Arigato gozaimas ! Xie xie ! Shukran ya antum wa antunna ! 

See you next time ! ^_^




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...