Followers

Nuffnang

Pages

9 November 2017

Homestay Review: Chantique Homestay, Cherating



Hai and selamat malam! Hehe. Hmm, ada yang bercadang nak travel ke mana-mana ke tu? Nak hujung tahun dah ni, mesti la nak pergi jenjalan kan? Nak cuti dengan family ke kawan-kawan ke kan.. Nice la kalau macam tu. It is a good thing dah tu nak spend time dengan family kengkawan semua tu. Masa nilah nak mengeratkan lagi hubungan. Okay, so kat sini aku nak buat review sikit pasal homestay. Homestay ni aku pernah duduk hari tu masa cuti sekolah baru-baru ni. So disebabkan aku agak berpuas hati jugak la dengan homestay ni(even just stay semalam je huhu), jadinya aku nak recommend la kiranya homestay ni


Nama homestay ni Cherating Chantique Homestay. Homestay ni terletak di Cherating, Pahang dan berhadapan dengan Holiday Villa Cherating. Dan dekat jugak la dengan Legend Cherating. Homestay ni kat taman perumahan, bukan tepi pantai la. But its okay. Nak pergi pantai pun bukannya jauh sangat. 5-10 minit sampai dah rasanya. Tempat pun kira strategik jugak la. Rumah corner lot. Nice! πŸ‘πŸ‘


Boleh lepak kat luar ni lagi! Haa, tepi jalan je homestay ni tau.

Ni pulak ruang tamu dia. Sorry, gambar ni aku ambil time malam tu la gelap sikit hahaha. Oh by the way, ada TV yang bukan biasa biasa punya tau. Ni yang Njoi punyaaa. So boleh la jugak lepak malam malam tengok tv ye dah ada njoi hehe.

Ni meja makan. hehe.


Ini adalah dapur homestay ni. Perfect beb! Semua benda ada. Periuk belanga periuk nasi la kuali la senduk spatula toaster apa benda semua ada! (okay pisau aku tak sure pulak ada tak ahaha). Even cawan pinggan mangkuk ayun pun ada. Tungku api pun ado. Bersih pulak tu dapur dia. πŸ‘Œ

Peti ais pun ada okayy!


Haa, ini master bedroom. Ada aircond dan kipas sekali tak silap aku.

Dan juga bilik air di dalam bilik master bedroom ni.


Ini pulak bilik kedua. Pun ada aircond dan kipas. Tapi takde bilik air la kat dalam. Besar jugak la katil dia aku rasa. Aku tidur bilik ni la hari tu hihi.

Okay ini pula bilik ketiga. So bilik ni sahaja yang tiada aircond dan pakai kipas, Katil single. πŸ‘


Ini pula bilik keempat, sebelah dapur. Katil besar juga ni. Everything seems perfect right?

 

Eh eh. ada pulak kucing dua ekor ni hahaha. Sebenarnya dua-dua kucing ni memang ada kat rumah homestay tu since kami datang stay sana. Dah macam penjaga situ pulak haha. Seronok jugak la ada kucing ni, boleh la main main dengan kucing ni. Haa yang cat lovers ni mesti suka ada kucing ni! 🐱

Okay so done review homestay by nufaa. Oh btw, homestay ni hari tu kami duduk dua family. So kalau nak bawak family kengkawan ramai ramai pun boleh! Muat je lagi tu rasanya hehe. Jadi kalau rasa rasa ada yang berminat nak cari homestay nak bercuti nanti, boleh la contact number ni: πŸ‘‰018 7878857

That's all from me. Thank you! Have a nice day and nice trip ahead! 😎



28 October 2017

Medical Laboratory Technology Student Association (MELTECH)


           

"ABOVE AND BEYOND EXCELLENCE"


Assalamualaikum semua. Sihat ke? Alhamdulillah kalau masih dikurniakan kesihatan yang baik. Okay, jadinya hari ni saya nak share something dengan you guys. Hmm, agak-agak logo apa benda kat atas ni ek? Kalau yang student UiTM especially uitm palam confirm tahu kot kan hahaha.

Okay, seperti tertera pada tajuk entri kali ni, saya nak share sikit tentang Medical Laboratory Technology Student Association (MELTECH) and its course sikit la. Logo sebelah kiri itu adalah logo Fakulti Sains Kesihatan (FSK) Uitm Palam, dan sebelah kanan pula logo MELTECH. Eh lupa pulak. Mungkin la korang tak tahu ke apa ke kan, saya ni student medical laboratory technology (MLT) and one of the Meltech members jugak so kira acah acah nak promote and nak introduce course ni pada mereka yang sama ada tahu atau tak tahu tentang meltech/course ni. hehe.

So before nak masuk kepada organisasinya, kenalah tahu apa benda course ni, pasal apa course ni. Nama course ni Teknologi Makmal Perubatan/Medical Laboratory Technology (MLT). Okay so to be honest la, dulu aku pun tak tahu kewujudan course ni. Tapi takdir Tuhan mungkin, jadinya tergerak la hati memilih course ni. Mostly pun memang ramai tak tahu sangat course ni pasal apa, kerja apa nanti. So basically, senang faham, course ni akan membawa kalian untuk menjadi seseorang yang sangat penting di hospital terutamanya. Sebabnya, mereka inilah yang akan duduk di dalam makmal dan buat segala test untuk diagnosis sesuatu penyakit. Kerja dengan bakteria dan darah gitu. Sebagai contoh yang senang, bila korang buat medical check up, akan ada buat urine test macam tu kan? Haaa yang buat test urine korang itulah dia kerja MLT ni. Roughly nya macam tu la lebih kurang. Boleh je jugak mlt ni go for kerja lain macam pensyarah ke, pegawai sains ke.

Secara basic nya lebih kurang macam tu la course ni. Dah timbul minat tak? Hehe. Best tau πŸ˜‰

Okay now kita go on dengan organisasi pula. For now, its already MELTECH 18 and soon will be MELTECH 19. (the number means like batch gitu)

MELTECH ini adalah sebuah organisasi yang terdiri daripada pelajar-pelajar Medical Laboratory Technology (MLT) UiTM Puncak Alam dan penasihat daripada kalangan pensyarah program pengajian MLT ni. Umumnya, pelajar yang menyertai organisasi ini adalah di kalangan pelajar part 1 dan part 3, dan akan memegang tanggungjawab ini lebih kurang setahun (like now, we are already part 3 and part 5).

Visi:
Menjadikan Persatuan Pelajar Teknologi Makmal Perubatan sebuah persatuan yang
mempunyai pelajar yang cemerlang dalam akademik dan kemahiran insaniah tanpa
mengabaikan etika dan nilai-nilai kemanusiaan sejajar dengan tuntutan Kementerian
Pengajian Tinggi.

Misi:
Melaksanakan aktiiti-aktiviti yang boleh menjurus kepada percambahan ilmu pengetahuan,
berciri keusahwanan, menerbitkan bakat pelajar dan penghayatan pembelajaran sepanjang
hayat.


(formal tak? hihi..)


Jadi, ahli MELTECH 18 ni telah mula memegang tanggungjawab ini semasa hujung tahun lepas sehingga minggu hadapan insyaallah (2 Okt 2017), di mana pada tarikh itu MELTECH 19 pula akan naik takhta.(tak tahu la nama aku naik tak huhu)

Ini adalah organisasi jawatankuasa MELTECH 18. Maaf kalau kurang jelas hehe. (btw, can you spot where am I? hihi 😌)

Ini pula adalah billboard yang memaparkan tentang course mlt ni (dalam uitm je la hehe)


Okay now, saya akan teruskan dengan sedikit aktiviti yang telah diadakan dan dianjurkan oleh MELCTECH 18 sepanjang kami memegang jawatan dalam meltech ni.

Program IMR Friendly. Program sukan yang dijalankan bersama Kolej Teknologi Makmal Perubatan (KTMP) πŸƒ 

Majlis Khatam AlQuran.
  
Program Santai Ramadhan. Program ini dijalankan semasa bulan ramadan, berbuka puasa bersama pelajar, alumni dan pensyarah Meltech.

Meltech Scene Investigation (MSI). Program orientasi untuk pelajar-pelajar baru part 1 dan part 3.

Next program soon are Meltech Annual Grand Meeting (AGM) and Meltech Family Day (MFD), which is next week.

Okay dah habis dah program meltech. Sikit ni je sebab tu je yang saya jadi ajk huhu.

This is just a picture of my classmates. 😎
 
And this, just a picture that I hope it will intriguing you to join us. hehe. (supposedly no camera i guess? haha.)


Okay, setakat itu sahaja pengenalan tentang MELTECH ni. Seronok sebenarnya menjadi sebahagian daripada keluarga Meltech dan keluarga Meltech 18. Pelbagai pengalaman dan pengetahuan yang saya dapat sepanjang menjadi ahli Meltech 18 ni. Dah nak turun jawatan so kita share la dulu pasal meltech ni sebelum kita letak jawatan hehe. (pastu naik balik tak tahu la pulak kan haha) Sibuk itu mungkin, tapi kena la bijak bahagi dan menggunakan masa. 

That's all. Thank you from me and Meltech Family. 😊


🌸🌸🌸🌸🌸


'If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.
(John Quicy Adams)
Tq.


8 October 2017

#MyCyberSales SEDANG BERLANGSUNG!


Image result for #mycybersale

Hai gais! Im back hehe. Kejap je dah update balik yew. Okay, actually I have a really good news! Nama pun good news, mana boleh tangguh2 ye dok hehe. Haa, as you guys know, starting from 9-13 October 2017, #MyCyberSales is coming back! Ahaa! This time, LOVERA MALAYSIA pun join sekaki tau! So, sekarang ni Lovera pun tengah buat sales gempak gila gila lah! Sebab Lovera ni sayanggg sangat dengan '#LoveraLovers' ni, jadinya Lovera buat sales awal sehari iaitu bermula hari ni, 8 Oktober 2017. Hmm, sales apa eh? Jom usha sikit kat bawah ni.πŸ‘‡













Promo #MyCyberSales ni valid beli di website sahaja tau jadinya kalau nak beli tu, boleh la PM saya dahulu ye. Tq :)


TO PURCHASE
πŸ‘‰ sms/wa ke +60176206913

Instagram: @love_mjlovera 
Facebook: MJLovera Beauty


Have a nice day! Jangan lupa join #MyCyberSales ! 😍


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...